Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Veřejná zakázka - upřesnění

Vzhledem k množícím se dotazům k výběrovému řízení v souvislosti s řešením negativních dopadů nelegální výroby drog na lidské zdraví a životní prostředí, ve spojitosti s článkem uveřejněným dne 19. listopadu 2017 na webu novinky.cz, uvádíme upřesňující informace. 

https://www.novinky.cz/krimi/455127-policie-tezko-hleda-firmy-na-cisteni-bytu-od-pervitinu.html

V rámci programu Bezpečnostního výzkumu pro potřeby státu v letech 2016-2021 (schválen usnesením vlády ČR č. 200 dne 2.4.2014), byla vyhlášena  veřejná zakázka  „Omezení zdravotních následků v místech nelegální výroby narkotik“ jejímž předmětem má být řešeno snížení sekundární kontaminace bezpečnostního personálu, prostor i nezúčastněné veřejnosti v místech nelegální výroby či pěstování biologicky aktivních látek. Dále je zaměřena na identifikaci a srovnání postupů zavedených v zahraničí, na jejich ověření a transformaci v souladu s mezinárodními postupy do podmínek PČR, včetně právně validních odběrů a chemických analýz vzorků z konkrétních míst, umožňující cílené zaměření takticko-technologických postupů a jejich následnou validaci a certifikaci. Termín pro podání nabídek skončil 9. listopadu 2017.

Přesná specifikace je na stránkách Národního elektronického nástroje (NEN): 
 https://nen.nipez.cz/SeznamZadavacichPostupu/ZakladniInformaceOZadavacimPostupuM-188541753-18361112/ZakladniInformaceOZadavacimPostupu-188541753-18361112/  

Samotná dekontaminace prostor zůstává i nadále povinností vlastníka nemovitosti.

V tuto chvíli zatím nemáme informaci, jak výběrové řízení dopadlo. Veškeré další veřejné zakázky pro potřeby resortu MV budou i nadále zveřejňovány na stránkách Národního elektronického nástroje.

kpt. Mgr. Barbora Kudáčková
30.11.2017

vytisknout  e-mailem