Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Šťastnou cestu!

Jižní Čechy - V období Dušiček zaznamenávají policisté zvýšený počet krádeží věcí z vozidel. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Máme před sebou dva dny jistě zaslouženého volna. Každý s tímto časem naložíme po svém. Někdo odjede na chalupu, někdo navštíví nejbližší příbuzné a známé a někdo se vydá na výlet do přírody. Mnozí z nás možná navštíví hřbitovy a rozptylové loučky, aby uctili blížící se památku zesnulých. Můžeme tedy očekávat nejenom zvýšený provoz na pozemních komunikacích, ale také zvýšený pohyb méně zkušených řidičů.
Právě ve dnech volna bývá nebezpečí náhlého překvapení daleko větší než v běžných dnech. V této souvislosti bych chtěla požádat všechny účastníky silničního provozu, aby skutečně jezdili ohleduplně, soustředěně, aby věnovali jízdě, zejména pak pohybu chodců a cyklistů, maximální pozornost. V žádném případě nepřeceňujte své schopnosti a buďte předvídaví. Jenom tak můžeme uplatnit pravidlo šťastného návratu do svých domovů.

Chraňte si svůj majetek!Chraňte si svůj majetek!

Pozornost věnujte také svému majetku. Při odchodu nezapomeňte řádně uzamknout své vozidlo, ve kterém nikdy neponechávejte žádné cenné věci, osobní doklady ani peníze. Policisté každoročně v období Dušiček zaznamenávají zvýšený počet krádeží věcí z vozidel. Proto parkujte vždy tam, kde je to bezpečné a nedávejte svým jednáním zlodějům žádnou šanci!

komisař Jana Hlavínová, pisjc@mvcr.cz

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem