Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Velmi smutný začátek prázdnin

Jihočeský kraj - Vážná dopravní nehoda na D3, smrtelná na Strakonicku. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Velmi tragicky začal prázdninový víkend na jihu Čech. Včera po sedmé hodině večer, došlo k vážné dopravní nehodě na 75 km dálnice D3 u Stoklasné Lhoty směrem na České Budějovice. S vozidlem Škoda Octavia zde havaroval řidič (1958), s ním byly ve vozidle další tři osoby. Všechny musely být transportovány k ošetření do nemocnice. Dvě z nich letecky. Podle prvotních informací, řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, zejména pak povětrnostním podmínkám, a s vozidlem sjel do betonového odtokového žlabu, narazil do dopravního značení a vozidlo bylo následně odmrštěno na travnatou plochu. Přesnými příčinami a okolnostmi dopravní nehody se zabývají táborští dopravní policisté.

Dnes po půl páté ráno, vyjížděli policisté na oznámení o dopravní nehodě, při níž měl u obce Blanice na Strakonicku, třiatřicetiletý řidič vozidla značky Peugeot, přejet na silnici ležícího devatenáctiletého muže, který nehodu nepřežil. U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, která byla negativní. Případ šetří strakoničtí kriminalisté. Ti ve věci zahájí úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Ač upozorňujeme řidiče na dodržování předpisů, zbytečnost hazardování s životy svými a jiných, stále se najdou tací, kteří toto nerespektují. Proto znovu apelujeme na všechny účastníky provozu na našich silnicích, aby byli na svých cestách ohleduplní, trpěliví, dostatečně obezřetní a pamatovali na to, že nepřiměřená rychlost, nepozornost, únava, a mnohé další, mohou sehrát roli při dopravních nehodách s fatálními následky.

ST1.JPG
 

por. Bc. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

1. července 2017

vytisknout  e-mailem