Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Velmi podobné nehody

Žďársko: Nehody s lehkým zraněním. 

     Během pondělí  28. prosince 2009 zaznamenali policisté ze Žďáru nad Sázavou celkem tři dopravní nehody, které měly stejné nebo podobné znaky. Všechny karamboly se staly v levotočivých zatáčkách, řidiči nepřizpůsobili rychlost kluzké vozovce, následoval smyk a lehké zranění řidiče nebo spolucestujícího. Všechny dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu byly negativní. Na všech vozidlech vznikla škoda 190 000 korun.

     První nehoda se stala v 09:35 hodin, kdy třiatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Renault Megane po komunikaci II. třídy ve směru od obce Křižánky k obci Svratka. Při najíždění do nebezpečné levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a po podřazení na nižší rychlostní stupeň uvedl své vozidlo do smyku, který následně vyrovnal. Pak ale na kluzkém, ujetém sněhu dostal další smyk. Ten už nezvládl a s vozidlem sjel částečně mimo vozovku, kde narazil do stromu. Při dopravní nehodě utrpěla lehké zranění jedenatřicetiletá spolucestující sedící na zadním sedadle. Ta byla převezena do nemocnice k ošetření. Další roční dítě bylo v době nehody v dětské autosedačce a zraněno nebylo.

     Druhá nehoda se stala pět minut před 15. hodinou na silnici druhé třídy ve směru od obce Krčma k obci Žďárec. Při klesání a při projíždění prudké levotočivé zatáčky řidič najel na štěrk u pravé krajnice. Vozidlo dostalo smyk, který řidič nezvládl a vyjel vpravo mimo komunikaci. Zde přední částí vozu narazil do stromu. Při srážce se stromem utrpěl šestašedesátiletý řidič a jeho osmašedesátiletá spolucestující lehká zranění, se kterými byli převezeni do nemocnice k ošetření.

     Ke třetí nehodě vyjížděli policisté půl hodiny po 17. hodině. Devětapadesátiletý řidič jel s vozidlem Mitsubishi po silnici II. třídy směrem od obce Rokytno k obci Kuklík. I v tomto případě dostalo auto v levotočivé zatáčce na kluzké, zledovatělé vozovce dostal smyk a narazilo do stromu. Řidič byl odvezen do nemocnice s lehkým zraněním k ošetření.

por. Mgr. Jana Martincová

vytisknout  e-mailem