Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Velká dopravně bezpečnostní akce

KARLOVARSKÝ KRAJ - Zaměřili jsme se na nákladní automobily. 

Ve dnech 11. 10. a 13. 10. 2017 vyhlásil policejní prezident součinností akci s Generálním ředitelstvím cel a Centrem služeb pro silniční dopravu. Dopravní policisté a ostatní účastníci dopravně bezpečnostní akce se během dvou dní pohybovali na celkem na čtyřech stanovištích, kde kontrolovali zejména odhalování přestupků a při provozování silniční dopravy v oblasti kontrolního vážení hmotnostních limitů motorových vozidel všech kategorií.

V rámci této kontroly nákladních vozidel bylo nasazeno 22 policistů z dopravní policie a cizinecké policie. Celkem zkontrolovali 133 vozidel. Přestupky byly zjištěny u 29 vozidel, 16 jich bylo vyřízeno blokovou pokutou a ostatní byly oznámeny. V 9 případech byl nevyhovující technický stav vozidla, u 6 řidičů bylo zjištěno přetížení vozidla.
V oblasti sociálních předpisů byl zjištěn jeden řidič, který nedodržel dobu řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávku.

Vážné porušení byly zjištěni u tří řidičů:

  • řidič v době kontroly měl přetíženou celou jízdní soupravu (přetížení na nápravy i na celkovou váhu), měl řadu dalších technických závad na tahači i návěsu a též měl propadlé cejchování tachografu,
  • další řidič neměl profesní způsobilost na příslušné vozidlo a navíc měl vozidlo přetíženo na první nápravu,
  • řidič nákladní soupravy nad 12 t měl nadměrnou výšku nákladu.

Cizinecká policie při kontrole dodávky zjistila, že jedna z přepravovaných osob nemá u sebe žádné doklady totožnosti. Následně se také ukázalo, že cizinec není držitelem platného cestovního dokladu, víza ani platného oprávnění k pobytu na území České republiky. Ministerstvo vnitra tak vydalo rozhodnutí o správním vyhoštění účastníka řízení na dobu 3 let, po kterou nelze cizinec nesmí vstoupit na území členských států Evropské unie.

Pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj zjistili  během akce 3 osoby, které byly evidovány v centrální evidenci nedoplatků. Pracovníci Celní správy mají pravomoc tuto aplikaci využívat a dlužné částky na místě vybírat. Všechny tři osoby na místě svůj dluh zapaltili. Celkem celní správa vybrala 3 200 Kč dlužné částky.

Video z dopravně bezpečnostní akce ZDE

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
18. 10. 2017
 

vytisknout  e-mailem