Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Velikonoční svátky zvýší provoz na komunikacích

MĚLNICKO -Policisté budou i letos dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. 

Mělničtí policisté dopravní služby i policisté vnější služby po všechny dubnové sváteční dny budou v rámci dopravně bezpečnostních opatření dohlížet na plynulost a bezpečnost silničního provozu. Svou pozornost a kontroly zaměříme především na alkohol u řidičů, používání bezpečnostních prvků, technický stav vozidel, dodržování povolené rychlosti.

Od čtvrtka 18. dubna navíc začinají dětem velikonoční prázdniny. V těchto dnech může dojít ke zvýšenému provozu  na komunikacích a tím také zvýšenému riziku dopravních nehod.

Tato skutečnost se bezesporu dotkne také středočeských silnic. Sváteční dny jsou spojeny s pořádáním mnoha kulturních a sportovních akcí.  Díky předpokládanému krásnému slunečnímu počasí vyrazí lidé na své chaty a chalupy. Určitě mezi nimi nebudou chybět také svátečních řidiči, kteří za volant svých vozů nesedají každodenně. Tisíce řidičů vyrazí za svými rodinami.

Velikonoční období je spojeno s konzumací alkoholu. Mezi konzumenty patří bohužel mnohdy i řidiči a ostatní účastníci silničního provozu. Cyklisté a chodci, kteří se po komunikaci nebo v její těsné blízkosti pohybují po předchozí konzumaci alkoholu, nejsou výjimkou.

A právě tato skupina účastníků silničního provozu by měla pamatovat na svou bezpečnost. Nedostatečně osvětlený chodec či cyklista se velmi rychle může stát obětí dopravní nehody. Jako nejslabší účastníci silničního provozu jsou velmi často zraněni a usmrceni. Alkohol u chodců a cyklistů je stejně nebezpečný jako u řidičů motorových vozidel.

Mělničtí policisté proto upozorňují řidiče motorových vozidel, motorkáře, cyklisty i chodce:

  •  ve zvýšené míře dbejte své bezpečnosti
  •  před jízdou nepožívejte alkohol ani jiné omamné látky
  •  chodci a cyklisté, buďte vždy dobře osvětleni a vybaveni reflexními prvky na svém oblečení
  •  řidiči, vyjíždějte na své cesty s dostatečným předstihem a se zdržením vždy počítejte
  • buďte k sobě maximálně ohleduplní a tolerantní
  • myslete i na případné chyby ostatních - předvídejte

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
16.4.2019

vytisknout  e-mailem