Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Velikonoce ve znamení dohledu nad dopravou

KRAJ – Na různých místech, v různých časech. 

AKTUALIZACE ze dne 2. 4. 2024, 10:00 hodin
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dopravní policisté Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje se zapojili o prodlouženém „velikonočním“ volnu do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která byla mimo jiné zaměřena i na požití alkoholu u řidičů.
„Dopraváci“ v rámci celého kraje zkontrolovali přes 2.000 motorových vozidel, přičemž odhalili celkem 381 dopravních přestupků a na pokutách „vybrali“ částku přesahující 600 tisíc korun.
197 řidičů překročilo nejvyšší dovolenou rychlost, 68 řidičům byla uložena pokuta za špatný technický stav vozidla, 6 řidičů drželo hovorové zařízení, 19 řidičů usedlo za volant po požití alkoholu, 2 řidiči byli pod vlivem drog.
Policisté dále zadrželi v osmi případech řidičský průkaz právě za „alkohol“ a 2x za požití drog.
Krom přestupků policisté ve 2 případech zahájili úkony trestního řízení z podezření na spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v jednom případě jsme zahájili úkony trestního řízení ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Policie ČR upozorňuje řidiče, že v těchto kontrolách budeme i nadále pokračovat.

por. Pižlová Šárka, DiS.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Během nadcházejících svátečních dní budeme ve zvýšené míře dohlížet na bezpečnost a plynulost v silničním provozu, a to od Velkého pátku do Velikonočního pondělí. Připojíme se tak k velikonoční celorepublikové dopravně bezpečnostní akci.

Zaměříme se na kontrolu řidičů i vozidel, ale zejména na dodržování rychlostních limitů a na kontroly případného ovlivnění alkoholem a jinými návykovými látkami. Zacílíme i na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, kontrolovat budeme i technický stav vozidel nebo nevěnování se řízení, a to zejména kvůli držení hovorového zařízení za jízdy. 

Na silnicích v Královéhradeckém kraji se bude o prodlouženém velikonočním víkendu pohybovat několik desítek policistů, kteří budou působit po celém území kraje, ale zejména na silnicích s vyšší dopravní zátěží, v rekreačních a turistických oblastech. Místa se budou průběžně měnit, s ohledem na situaci a dopravní zátěž. Hlídky tedy nebudou mít po celou dobu pevná stanoviště, ale budou většinou mobilní. Dohled bude probíhat nejen ve dne, ale samozřejmě i v nočních hodinách.

Apelujeme na řidiče, aby byli k sobě i dalším účastníkům silničního provozu tolerantní, nepřeceňovali své síly a při jízdě byli opatrní. 

Přejeme všem řidičům a dalším účastníkům silničního provozu šťastné a bezpečné cestování nejen po dobu Velikonoc!

Bilance dopravně bezpečnostních akcí Velikonoc:
Rok 2022
Rok 2023

mjr. Magdaléna Vlčková
27.3.2024

vytisknout  e-mailem