Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vedení ZZS poděkovalo policistům PMJ

První pomoc policistů při záchraně dětských pacientů ocenilo vedení pražské záchranné služby prostřednictvím děkovných dopisů zaslaných řediteli pražské policie. 

První případ se stal ve čtvrtek 9. května na tramvajové zastávce na Barrandově, kde policisté PMJ zasahovali společně s kolegy z ZZS u resuscitace dítěte /2011/. Díky nasazení všech, se u pacienta podařilo obnovit základní životní funkce a byl následně transportován do nemocnice na ARO.

Další případ se odehrál následující den na Kamýku a policisté stejného útvaru zasahovali u pádu dítěte /2010/ ze 4. patra panelového domu. Hlídka dorazila na místo jako první a těžce zraněné dívce poskytli první pomoc a pečovali o ni do příjezdu výjezdových skupin ZZS. Záchranáři si dívku s velmi těžkými zraněními, která ji přímo ohrožovala na životě, převzali do své péče a následně transportovali na dětské traumacentrum.

Vedení ZZS v dopisech ocenilo pomoc zasahujících policistů PMJ, kdy svou ochotou a profesionálním přístupem, pomohli se samotnou záchranou i transportem do sanitního vozu. V dopisech zaslaných řediteli pražské policie plk. Petru Matějčkovi dále vedení poděkovalo, za celkový přístup této jednotky při mnohých výjezdech, neboť tyto případy první pomoci nejsou v Praze bohužel ojedinělé a policisté jsou vždy na svém místě připravení pomáhat.

por. Mgr. Jan Rybanský - 2. červen 2022

Odkazy do noveho okna

Děkovný dopis (1)

Děkovný dopis (1) 

Detailní náhled

Děkovný dopis (2)

Děkovný dopis (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem