Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci v autě zřejmě zaujaly zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Pachatel rozbil okno vozidla a odcizil tašku a peněženku. 

Škodu za bezmála šestnáct tisíc korun způsobil neznámý pachatel na parkovišti u bytových domů v Kroměříži. Během noci z pátku na sobotu se vloupal do zaparkovaného automobilu značky Citroën. Ke krádeži ho zřejmě navnadila taška odložená v přihrádce dveří a peněženka položená na středovém panelu u řadicí páky. Rozbil proto přední okno u řidiče a věci odcizil. Majitel tak přišel o osobní doklady, platební karty a bezmála devět tisíc korun. Škoda, kterou zloděj způsobil poškozením okna a dveří, se vyšplhala na částku sedm tisíc korun.

Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu po dopadení hrozí až dvouleté vězení. Případ vyšetřují policisté z kroměřížského obvodního oddělení.

Ponechat věci ve vozidlech bez dohledu je risk. Nenechávejte proto na sedadlech či odkládacích plochách žádné věci. Ani zavazadlový prostor auta není trezor. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

19. června 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem