Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci odložené na sedadle přilákaly zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Pachatel způsobil škodu za více jak dvanáct tisíc korun. 

Auto není trezor! O tom se přesvědčil dvaačtyřicetiletý muž ze Zlínska. Včera krátce po desáté hodině dopoledne odstavil na několik desítek minut vozidlo Volkswagen Caddy před restaurací v Hlinsku pod Hostýnem. Toho využil prozatím neznámý pachatel a do vozidla se vloupal. Rozbil okénko a ze sedadla spolujezdce odcizil černou textilní tašku s notebookem, fotoaparátem a razítkem a písemnostmi firmy. Společnosti tímto jednáním způsobil škodu odcizením věcí za více jak deset tisíc korun, přes dva tisíce pak poškozením automobilu.

Bystřičtí policisté provedli na místě nezbytná šetření a po pachateli pátrají. Po jeho dopadení a prokázání viny mu za trestný čin krádež hrozí až dva roky vězení.

Opět apelujeme na cestující, aby nenechávali na sedadlech a jiných viditelných místech ve vozidle žádné věci (kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, navigaci, notebooky, doklady od vozidla či jiné doklady, oblečení atd.). I zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat. Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken a dveří.

23. února 2018, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem