Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve vazbě skončil až napodruhé

CHOMUTOV - Zákaz užívání alkoholu obviněný nedodržel. 

Do vazební věznice dnes policisté převezli 32letého muže, kterého krajský vyšetřovatel před několika dny obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu v souvislosti s brutálním napadením jeho nezletilé dcery v kojeneckém věku. O případu jsme informovali 9. května.

Návrh na vzetí obviněného do vazby soudce původně neakceptoval a nařídil propustit obviněného na svobodu s tím, že jeho vazbu nahradil dohledem probačního úředníka a uložením předběžných opatření spočívajících mimo jiné také v zákazu užívání, držení nebo přechovávání alkoholických nápojů.

Jak ale vyšlo najevo, obviněný již během několika dní tento soudní zákaz porušil. Včera krátce po půlnoci prováděli policisté chomutovského obvodního oddělení ve služebním vozidle hlídkovou činnost v širším centru Chomutova. Přitom si na ulici všimli zjevně opilého a vykřikujícího muže. Z osobní znalosti hlídka v dotyčném poznala právě muže obviněného z pokusu vraždy, o němž věděla, že má soudem uložené předběžné opatření spočívající také v zákazu užívání alkoholických nápojů. Otočila tedy vozidlo směrem za ním, avšak jakmile muž spatřil služební vozidlo, začal utíkat a schoval se v blízké ulici. Tam ho policisté během chvíle našli a provedli s ním dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu přesahující dvě promile alkoholu. Obviněný byl na místě zadržen a umístěn do cely.

Vyšetřovatel následně soudu podal opětovný podnět ke vzetí obviněného do vazby z důvodu porušení zmíněného opatření. Na základě tohoto podnětu a návrhu státního zástupce dnes soud rozhodl o umístění obviněného do vazební věznice.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 18. května 2022

vytisknout  e-mailem