Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve smlouvě podváděla

LOUNY - Pořídila si notebook na splátky, které nehradí... 

Z trestného činu úvěrového podvodu obvinil v minulých dnech policejní komisař 19letou dívku z Lounska. Obviněná prostřednictvím jedné prodejny v Lounech uzavřela s jistou českobudějovickou společností smlouvu o úvěru na nákup notebooku v pořizovací ceně 17 514 Kč s tím, že bude pravidelně hradit  měsíční splátky. Následně však žádnou z nich nezaplatila a na urgence věřitele nereaguje. Jak vyšlo najevo,mladá žena při uzavírání smlouvy uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání i výši měsíčního příjmu. Poškozenou společnost tak připravila o výše uvedenou finanční částku. Policisté stíhají ženu na svobodě.

Řídili a měli přes dvě promile

Zákazu alkoholu za volantem stále nedbá dost řidičů a ve spoustě případů se nejedná hlavně o ty nejmladší, co mají krátce řidičské oprávnění a mnohdy jsou lehkomyslní. Přes dvě promile alkoholu v dechu naměřili policisté v minulých dnech hned dvěma řidičům, jež usedli za volant motorového vozidla a řídili jej. V pondělí odpoledne kontrolovali policisté na silnici z Krásného Dvora do Vysokých Třebušic 45letého řidiče motorového vozidla zn. Škoda Felicia, u kterého provedená dechová zkouška ukázala 2, 15 promile a následně 2, 11. O několik hodin později, kolem 22. 30 hodin, stavěli a kontrolovali policisté řidiče motorového vozidla zn. VW Golf v Pražské ulici v Žatci. Tomuto 33letému řidiči nejprve policisté naměřili 2, 13 promile alkoholu v dechu a při opakovaném měření 2, 09. Oběma šoférům policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jim další jízdu. Kvůli podnapilosti byli oba předvoláni k výslechu až na následující den, kdy jim bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník za tento skutek stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok.

Hliník stále láká zloděje

Krádež hliníkového trapézového plechu, který zmizel v minulých dnech ze střechy jednoho opuštěného objektu v ulici Libočanské cesta v Žatci šetří tamní policisté. Poškozená společnost škodu vyčíslila na deset tisíc korun.  Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Louny, 21. dubna 2010 

vytisknout  e-mailem