Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ve Frenštátě zmizely dvě vozidla

První se policistům podařilo vypátrat záhy, po druhém usilovně pátrají. 


V pátek 8. května v nočních hodinách došlo ve Frenštátě pod Radhoštěm na ulici Rožnovská ke krádeži nákladního odtahového vozidla Mercedes-Benz Sprinter, které slouží pro přepravu automobilů. Neznámý pachatel se jej zmocnil a bez svolení jeho majitele užíval. Policisté po odcizeném vozidle v hodnotě 550 tisíc korun vyhlásili pátrání. Na druhý den po oznámení (9.5.) bylo nalezeno odstavené, uzamčené a nepoškozené v Trojanovicích, v místní části Bystré.
V druhém případě došlo v noci na 10. května na parkovišti ulice Rožnovská ve Frenštátě pod Radhoštěm ke krádeži osobního vozidla Škoda Octavia, zelené barvy a s registrační značkou 3T0 5689. Majiteli vozidla tak vznikla škoda odcizením za 140 tisíc korun. Policisté po vozidle již vyhlásili pátrání a po pachateli intenzivně pátrají.


Stalo se …


Na diskotéce přišla o kabelku

Na návštěvu jedné diskotéky v Kopřivnici nebude v dobrém vzpomínat mladá žena ze Studénky. Neznámý pachatel v sobotu 9. května hodinu po půlnoci využil její nepozornosti a zmocnil se volně odložené dámské kabelky. V ní se nacházela peněženka, doklady, finanční hotovost, platební karty a další věci. Celková škoda odcizením činila téměř šest tisíc korun.

Vandal postříkal odstavený autobus

V noci na 8. května došlo v Novém Jičíně na ulici Dvořákova k pomalování zaparkovaného autobusu Karosa jedné děčínské společnosti. Doposud neznámý vandal jej nastříkal na zadní část výměnné nástavby sprejem červené, černé a bílé barvy. Vandal po sobě zanechal dva nesmyslné nápisy FCK o rozměru 105 x 220 centimetrů a nápis CREW o rozměru 30 x 50 centimetrů. Předběžná škoda byla vyčíslena na čtyři tisíce korun.

Z lavičky poškozenému odcizil peněženku

Neznámý pachatel ve čtvrtek 7. května ve večerních hodinách v Kopřivnici na ulici Štefánikova na lavičce naproti lékárny využil nepozornosti poškozeného a odcizil mu vedle něj odloženou pánskou peněženku s finanční hotovostí. Poškozený měl v peněžence také doklady a platební kartu. Způsobena škoda činí deset tisíc korun. Kopřivničtí policisté případ prošetřují jako trestné činy krádeže a neoprávněné držení platební karty.

Z chodby restaurace odcizil jízdní kolo

Neznámý pachatel odcizil dne 7. května ve večerních hodinách z volně přístupné chodby restaurace v Hodslavicích odstavené jízdní kolo GT. Majiteli kola tak vznikla škoda odcizením ve výši 13 500 korun.

Z vozidla odcizil přídavná světla

V noci na 10. května na ulici Nad Střelnicí v Bílovci neznámý pachatel z odstaveného vozidla Škoda Fabia, demontoval a následně odcizil přední přídavná světla určená pro denní svícení. Bílovečtí policisté po pachateli krádeže a odcizených světlech v hodnotě sedm tisíc korun usilovně pátrají.

Z garáže odcizil motocykl za sto tisíc korun

V době od 6. do 8. května vnikl do řadové garáže v Odrách na ulici Fučíkova neznámý pachatel. Z garáže odcizil nepojízdný motocykl Jawa 500, který si majitel cení na sto tisíc korun, jelikož se má jednat o veterán. Škoda na poškozených mřížích a rozbitém okně činí dva tisíce korun.

vytisknout  e-mailem