Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve firmě neuspěl, tak šel do zahrádek

DĚČÍN - Ve firmě neuspěl, tak šel do zahrádek; Zapomenuté věci se neberou; Pro psa si zašel na balkón; Paní okradl přímo na ulici 

Do areálu jedné děčínské firmy se v minulém měsíci přes plot přehoupl dvacetiletý mladík. Chtěl železnou trubku. Byl však vyrušen a utekl. S neúspěchem se však smířit nehodlal, tak následně v blízké zahradní kolonii odcizil železnou konstrukci stolu, kterou pak udal ve sběrně. Asi ho netrápilo, že za recidivu je možné obdržet až tříletý pobyt za mřížemi. Včera si od policistů z obvodního oddělení, kteří jej vypátrali, vyslechl podezření z krádeže vloupáním.
 
 
Zapomenuté věci se neberou
 
Mobilní telefon v hodnotě několika tisíc korun si na poštovní přepážce v Jiříkově zapomněl nedávno jeden klient. Našel ho tam čtyřicetiletý muž a nenapadlo ho nic lepšího, než si jej ponechat. To nebyla dobrá volba, protože muži zákona z Rumburku si jej našli a včera mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu zatajení cizí věci. To obnáší hrozbu až roční dovolené na státní útraty.
 
 
Pro psa si zašel na balkón
 
Podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody ve zkráceném přípravném řízení si včera z úst rumburských policistů vyslechl pětatřicetiletý muž. Ten nedávno přelezl zábradlí balkónu přízemního bytu v panelovém domě a odcizil odtud psa. Kdyby se raději odebral do útulku a pořídil němou tvář legálním způsobem, nehrozily by mu teď až tři roky odnětí svobody.
 
 
Paní okradl přímo na ulici
 
Kabelku S finanční hotovostí, mobilním telefonem a doklady vytrhl včera odpoledne v ulici U Plovárny přímo z ruky osmasedmdesátileté paní neznámý lump. Pak běžel směrem k Tyršově ulici. Nebohé ženě tak způsobil škodu za více, než pět tisíc korun. Případem se zabývají policisté z železničního oddělení a v případě dopadení může pachateli hrozit až dvouleté vězení.
 
 
 
13.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem