Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Včely

VSETÍNSKO: V Novém Hrozenkově se ztratila včelstva. 

V katastru Nového Hrozenkova se z úlů ztratila tři včelstva. Policisté se dostali ke dvěma mužům a minulý týden jim sdělili podezření z trestného činu krádež.

Šestaosmdesátiletý včelař má své nástavkové úly na okraji louky v katastru Nového Hrozenkova. Na začátku dubna byly úly v pořádku. Jinak tomu bylo v půli května, kdy zjistil, že mu z úlů někdo odcizil tři včelstva s mladými plody i s třiceti rámky. Odcizení bylo provedeno odborně. Událost nahlásil policii. Škodu včelař odhadl na více jak deset tisíc korun.

Policisté ihned začali zjišťovat informace, které by je dovedly k možným pachatelům. Díky všímavosti občanů takové informace zjistili. Došli až ke dvěma mužům. Prvním je osmatřicetiletý muž z Ostravy a druhý o čtyři roky starší muž z Karvinska. Oba se společně u úlů v den oznámení pohybovali, s úly manipulovali a po jejich odjezdu už včelstva na místě nebyla.

Policejní komisař oběma mužům minulý čtvrtek předal záznam o sdělení podezření z trestného činu krádež. Trestní zákoník umožňuje za tento trestný čin uložit až dvouleté vězení.

 

30. května 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem