Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Včasné zásahy policistů pomohly

Karvinsko - policisté zadrželi pachatele při vloupání a zachraňovali život 

Pachatelé vloupání dopadeni při činu

Policistům z Českého Těšína se podařilo zadržet dva pachatele v průběhu vloupání do prodejny smíšeného zboží v Českém Těšíně. Hlídka reagovala na telefonické oznámení občana, který oznámil, že v prodejně slyší hluk, a ihned vyrazila na místo.

Vše se odehrálo v noci na neděli minulý víkend na ulici Ostravská. Muži ve věku 31 a 33 let vnikli po překonání bočních dveří do prodejny smíšeného zboží. Při prohledávání vnitřních prostor objektu poškodili několik dveří a pokusili se vniknout do trezoru, což se jim nepovedlo. Následně z prostor pokladen odcizili cigarety různých značek, zapalovače, alkohol a dobíjecí karty různých operátorů. Svým jednáním způsobili škodu v celkové hodnotě přes 27.000 korun. Díky oznámení a následné okamžité reakci policejní hlídky si však svůj lup dlouho neužili.

Oba muži nejsou pro policisty žádnými nováčky, jelikož se majetkové trestné činnosti nedopustili poprvé. V dané věci bylo jednomu z mužů sděleno obvinění pro přečin poškození cizí věci a oběma mužům bylo sděleno obvinění pro přečin krádeže.

Včasný zásah policistů pomohl

Havířovští policisté ve středu odpoledne zasahovali u kuriózního případu, při kterém byl ohrožen život a zdraví.

K události došlo v Havířově-Městě na ulici Komunardů. Oznamovatelka se starala o svého imobilního muže a krmila jej polévkou. Muž se však po chvilce začal dusit a tak žena ihned běžela za sousedkou, aby jí pomohla ležícího manžela posadit. Zafungoval zákon schválnosti a ženě se zabouchly dveře, sotva opustila byt a jelikož měla klíče uvnitř, nemohla k dusícímu se manželovi. Ihned tedy přivolala havířovské policisty s tím, že má vážnou obavu o manželův život, jelikož ten se není schopen pro svůj stav sám přetočit na bok.

Policisté reagovali okamžitě a po příjezdu na místo využili svého oprávnění a z důvodu obavy o život poškozeného vstoupili do obydlí násilným způsobem přes vstupní dveře. Muži, který se dusil, pomohli do stabilizované polohy a následně jej předali do lékařské péče.

Tisková zpráva ze dne 8. února 2018

Bc. Miroslav Kolátek
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem