Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vážná nehoda na železniční trati v Hejnicích

LIBERECKO - Vážná nehoda zastavila provoz na železniční trati mezi Hejnicemi a Frýdlantem. Osobní vlak se zde střetl s nezletilou osobou. 

Dnes, krátce před pátou hodinou odpolední, jsme z tísňové linky 112 přijali oznámení o vážné nehodě na železniční trati v Hejnicích na Liberecku. Došlo zde ke střetu osobního vlaku s nezletilou osobou. Osobní vlak jedoucí z Hejnic na Frýdlant se u přejezdu v Hejnicích střetl s osobou v kolejišti. Strojvedoucí osobního vlaku již nemohl střetu zabránit. Na místo nehody vyjely okamžitě všechny složky Integrovaného záchranného systému, včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Velmi vážně zraněná osoba byla Zdravotnickou záchrannou službou letecky transportována do Krajské nemocnice Liberec. V osobním vlaku nebyl nikdo zraněn. Policisté provedli odbornou zkoušku na přítomnost alkoholu u strojvedoucího vlaku, která byla negativní. Železniční trať byla více jak hodinu uzavřena. Provoz na železniční trati byl po půl sedmé večer již obnoven.   

Proč k této vážné nehodě došlo a jaké byly její okolnosti zjišťují nyní kriminalisté z Územního odboru v Liberci a také pracovníci drážní inspekce. 

1.10.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem