Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vážná dopravní nehoda na křižovatce dálnic

KROMĚŘÍŽSKO: Naštěstí šlo o společné cvičení složek IZS. 

Ve čtvrtek 14. září se uskutečnilo na křižovatce dálnic D1 a D55 u obce Hulín společné cvičení složek IZS. Policisté, hasiči a zdravotníci zde prověřili svou připravenost a akceschopnost při simulované dopravní nehodě.

V 11 hodin byla nahlášena vážná dopravní nehoda dodávky a osobního automobilu. Při nehodě byl zraněn větší počet osob. Složky IZS se sjely na místo. Za policii se cvičení zúčastnila i Letecká služba Policie České republiky. V reálné situaci by se policejní vrtulník podílel na případném převozu zraněných. Součástí cvičení byl i nácvik kompletní uzavírky dálnice D1 ve směru Brno – Přerov a D55 ve směru Otrokovice - Přerov po dobu třiceti minut, kdy provoz policisté odkláněli z dálnice D1 v exitu 260 u Benzínové čerpací stanice Duba. Bylo nutno nacvičit koordinaci jednotlivých policejních složek při reálné uzavírce obou silnic.

Cvičení bylo po zhruba hodině a půl ukončeno. Účastnili se ho policisté Územního odboru Kroměříž a Zlín, Dálničního oddělení Ivanovice na Hané a Letecké služby Policie České republiky, dále záchranáři ze Zlínského a Olomouckého kraje, dále pak Hasičský záchranný sbor, Územní odbor Kroměříž a Zlín.

Důležité je v těchto případech mimo jiné koordinovanost postupu a také schopnost vzájemné komunikace všech zainteresovaných stran.

18. září 2017, nprap. Ing. Barbora Balášová

Odkazy do noveho okna

Cvičení IZS 1

Cvičení IZS 1 

Detailní náhled

Cvičení IZS 2

Cvičení IZS 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem