Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vážná dopravní nehoda autobusu

Český Krumlov - Vážná dopravní nehoda autobusu u obce Rybník. 

Dnešního dne, krátce po 19. hodině došlo v katastru obce Rybník k vážné dopravní nehodě autobusu.
 
Na místo ihned vyjely složky Integrovaného záchranného systému. Po jejich příjezdu bylo zjištěno, že autobus tovární značky Setra rakouské cestovní kanceláře stojí asi 100 metrů od železničního viaduktu bez střechy a uvnitř je mnoho zraněných osob. Zdravotníci okamžitě začali z poškozeného autobusu vynášet zraněné osoby a poskytovali jim prvotní a neodkladnou lékařskou péči.
 
Policisté společně s hasiči zajistili místo dopravní nehody, pomáhali záchranářům a prováděli odklon dopravy po přilehlých komunikacích. Poté začali vyšetřovat příčiny nehody.
 
Předběžným šetřením dopravních policistů se podařilo zjistit, že řidič autobusu rakouské dopravní společnosti, jedoucí ve směru Lipno – Rybník, přehlédl dopravní značení o sníženém průjezdu pod viaduktem, vjel pod něj a zachytil konstrukcí střechy. Vlivem setrvačnosti podjel mostní konstrukci a po ujetí více jak 100 metrů zastavil při levém okraji vozovky. Poškozená střecha autobusu poté dopadla na silnici před viaduktem.
 
V autobuse bylo přepravováno 43 cestujících a jeden řidič, z toho došlo u 5 osob ke středně těžkému zranění a u 25 osob k lehkému zranění. Autobusem bylo přepravováno 12 občanů české národnosti a 32 občanů národnosti rakouské.
 
Co bylo hlavní příčinou dopravní nehody a další okolnosti, vyšetřují kriminalisté Územního odboru Český Krumlov ve spolupráci s dopravními policisty.
 
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
14. října 2011
                                                                                              

DN bus Rybník 4             DN bus Rybník 2                                   

vytisknout  e-mailem