Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vážná dopravní nehoda

Tábor – Soběslav – Střet cyklisty a kamionu. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce před půl jedenáctou hodinou dopolední včerejšího dne (úterý 25. září 2018) došlo na jihozápadním okraji města Soběslavi, konkrétně na křižovatce ulice Bechyňské (silnice II. třídy číslo 135) a ulice K Čerazi, k vážné dopravní nehodě. Na místě zasahovaly všechny složky IZS.

Dle prvotního šetření se zde cyklista (76), přijíždějící po vedlejší komunikaci ve směru od obce Čeraz, střetl s nákladním automobilem tovární značky Volvo, který projížděl po hlavní komunikaci ve směru od obce Vesce na Soběslav. Následkem střetu cyklista utrpěl vážná poranění a po ošetření na místě byl letecky transportován na traumacentrum do českobudějovické nemocnice.

Přesný průběh a další okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření táborských dopravních policistů. Zkouška na alkohol u řidiče nákladního vozu proběhla s negativním výsledkem. U cyklisty bylo vyšetření vyžádáno prostřednictvím nemocnice.

K objektivnímu posouzení všech dalších skutečností nehody žádáme svědky této události a rovněž tak každého, kdo by mohl k předcházející jízdě cyklisty (76) na starším typu kola, stejně jako řidiče nákladního vozidla tovární značky Volvo červené barvy s bílou plachtou s nápisy na návěsu, poskytnou další poznatky, aby své informace předal táborským dopravním policistům na jejich služebně v budově územního odboru PČR na Soběslavské ulici číslo 2763 v Táboře či telefonních linkách 974 238 250 nebo 974 238 111. Děkujeme.

Zároveň tímto upozorňujeme cyklisty, aby s nastávajícím podzimním obdobím věnovali své viditelnosti na silnicích a technickému stavu svého kola odpovídající pozornost a při jízdě dbali o svou bezpečnost.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

26. září 2018

Odkazy do noveho okna

DN - cyklista x NA - Soběslav - 01

DN - cyklista x NA - Soběslav - 01 

Detailní náhled

DN - cyklista x NA - Soběslav - 02

DN - cyklista x NA - Soběslav - 02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem