Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vášnivý kuřák

LITOMĚŘICE - Za tabák se platit nechtělo; Na poli sklidili česnek…. 

Vášnivý kuřák

Zavírací doby trafiky v Úštěku využil zloděj. Až následujícího dne, ve středu ráno, zjistila majitelka prodejny, že měla nezvaného hosta. Pachatel vypáčil dveře a dostal se do prostoru prodejny. Zaměřil se na tabákové zboží. Ukradl cigarety různých značek a tabák v hodnotě 40 000 Kč. Ostatních věcí si trafice vůbec nevšiml. Není vyloučeno, že je zloděj vášnivým kuřákem. Přesné příčiny a okolnosti této události jsou však předmětem dalšího policejního šetření. Je však jisté, že pachatel čelí podezření z trestného činu krádeže.

Ve Slatině sklidil česnek
 

Česnek mu však nepatřil. Jednalo se o zloděje, který využil středeční noci, a na poli o rozloze 40 arů vytrhal a sklidil 300 kg česneku. Jednalo se o neoplocené pole mezi Slatinou a Sedlecem. Pachatel způsobil majiteli škodu 24 000 Kč. Ten si bude muset pravděpodobně nakonec česnek koupit v obchodě nebo u sousedů. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže věcí ve volném terénu.

Stačilo pět minut nepozornosti
 

Pouhých několika málo minut využila ke krádeži neznámá zlodějka v panelovém domě ve Štětí. Když si 55letý pán položil na zem v chodbě batoh, aby si mohl klíčem odemknout byt, najednou se za ním z nenadání objevila cizí žena, která se zavazadla zmocnila a než se překvapený muž stačil vzpamatovat, byla pryč. V batohu měl léky, několik šroubováků, kombinačky, brýle a pistoli, která je volně prodejná. Všechny odcizené věci měly celkovou hodnotu 4 000 Kč. Případem se zabývá Obvodní oddělení PČR Štětí.

por. Ing. Alena Romová
30. 6. 2010 Litoměřice
tel. : 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem