Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Váš syn způsobil dopravní nehodu....těmito slovy začínala smyšlená legenda...Následně okradl seniorku.

MLADOBOLESLAVSKO - Z ženy podvodem vylákal 90 tisíc korun 

O tom že podvodníků stále více přibývá, jsou vynalézavější a neštítí se ničeho, ani okrást seniory, se bohužel přesvědčila osmaosmdesátiletá seniorka z Mladé Boleslavi.

Tu ve čtvrtek 28. října 2021 ve večerních hodinách telefonicky kontaktoval neznámý muž a pod smyšlenou legendou z ženy vylákal 90 tisíc korun. Seniorce sdělil, že její syn způsobil dopravní nehodu, při které zranil 3 osoby, včetně jednoho dítěte a že pokud za syna zaplatí úplatek ve výši 90 tisíc korun, lékař v nemocnici nenahlásí nehodu na policii. Dále jí muž do telefonu informoval o tom, že její syn má prokousnutý jazyk, proto s ní nemůže komunikovat po telefonu on.

Seniorka proto z obavy o syna, aby neměl nějaké nepříjemnosti, hned druhý den peníze vybrala. Pro ty si pak přijel slovensky hovořící muž a  s penězi odjel neznámo kam.

Seniorka až následně zjistila, že se jednalo o podvod, oznámila to synovi a ten událost nahlásil na policii.

Policisté v posledních dnech zaznamenali několik obdobných případů, kdy se pod stejnou legendou snaží podvodníci vylákat, zejména ze starších lidí, peníze. Proto bychom touto cestou chtěli na všechny apelovat, aby podobným historkám nevěřili, vždy se spojili s členy své rodiny a pravdivost informací si ověřili a následně celou událost nahlásili na policii. Nikdy nedávejte peníze cizím osobám, aby jste se i vy nestali obětí podvodníků.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
2. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem