Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Varovné výstřely a taser

Až varovné výstřely a použití taseru zastavilo prchajícího řidiče, který byl navíc pod vlivem drog a měl platný zákaz řízení. 

V sobotu před jednadvacátou hodinou projížděli policisté z oddělení hlídkové služby Prahy I Roztockou ulicí v Praze 6, kde si povšimli vozidla VW Jetta, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy se na vozidle rozsvítily majáky, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět vysokou rychlostí. Policisté vozidlo pronásledovali přes Roztoky, Unětice až do Statenic, kde řidič během ujíždění způsobil dvě dopravní nehody. Ve Statenicích řidič zastavil na polní cestě a dal se na útěk. Muže zastavily až varovné výstřely a použití taseru ze strany zasahujících policistů.

Policisté lustrací zjistili, že jednatřicetiletý muž má dva platné zákazy řízení a je pod vlivem drog, proto ho převezli na policejní služebnu.

V současné chvíli je muž obviněný ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 14. 12. 2022

vytisknout  e-mailem