Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vařiče drog překvapila zásahovka s kriminálkou

KOLÍNSKO – Kriminalisté obvinili tři osoby z drogové trestné činnosti. 

Velký úspěch na drogové scéně slaví kolínský toxi tým. Ten si po usilovné a důkladné práci došlápl na tři osoby, jednu ženu a dva muže, které distribuovaly pervitin svým stálým „zákazníkům“ v několika obcích na Kolínsku. Dva muži z této trojice drogu kromě distribuce navíc vyráběli. Kriminalisté si pro ně přišli společně se středočeskou zásahovkou.

Na základě operativní činnosti se podařilo kolínským kriminalistům zjistit, že dva muži, ve věku 38 a 46 let, si za účelem zisku společně opatřili různá léčiva, chemikálie, skleněné nádoby, teploměry a elektrický vařič, přičemž všechny tyto věci tvořily tzv. varnu k výrobě pervitinu. Ten vařili v garáži na pozemku rodinného domu, kde je přímo při varu nachytali policisté. Mimo „kuchtění“ skupinka tří osob pervitin úmyslně a neoprávněně prodávala nebo zdarma poskytovala své stálé klientele uživatelů.

Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili kompletní laboratorní soustavu - varnu, složenou ze skleněných baněk různých velikostí, většího množství chemikálií a dalších věcí potřebných pro výrobu metamfetaminu (pervitinu), jako jsou například teploměry, digitální váhy a elektrický vařič. Kromě toho zajistili několik plastových uzavíratelných sáčků, z nichž některé byly naplněny bílou či žlutou krystalickou látkou, jiné byly prázdné, dále pak marihuanu, hašiš, spoustu injekčních stříkaček a také finanční hotovost. 

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil proti těmto třem osobám trestní stíhání a obvinil je ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Čtyřicetileté ženě a šestačtyřicetiletému muži hrozí v případě pravomocného odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi, nicméně nejmladšímu z trojice obviněných, 38letému muži, hrozí až deset let odnětím svobody, neboť byl za stejnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen. Jediný, kdo je stíhán na svobodě, je 46letý muž. Zbylí dva, 38letý recidivista a 40letá žena jsou stíháni vazebně.
 

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
PČR Středočeského kraje
23. února 2024

vytisknout  e-mailem