Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vandal poškodil kabely

LITOMĚŘICE – Na novostavbě napáchal škodu 23 000 Kč; Auta rájem zlodějů… 

Vandal poškodil kabely

Na stavbě nového rodinného domu v Litoměřicích řádil v noci z úterý na středu vandal. Vnikl na nezajištěnou novostavbu a poškodil přívodní kabel elektrického proudu. Poničil ho však takovým způsobem, že bude muset být celý vyměněn. Stejným způsobem zničil v rozvodové skříni další čtyři kabely. Z této skříně rovněž odstřihl devět metrových konců kabelů. Ty pak naskládal na hromadu před objektem, kde je ponechal. Ze stavby si nic neodnesl. Policie případ šetři jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci. Vandal napáchal 23 000 škodu.

Auta se stávají rájem pro zloděje
 

Řidiči si v autech ponechávají hodnotné věci , které pachatele přilákají. V uplynulých několika dnech policie zaznamenala tři vloupání do aut, ve kterých jejich majitelé zanechali hotové jmění. V Dobříní u fotbalového hřiště zloděj z auta ukradl volně odložený batoh s věcmi v hodnotě téměř 20 000 Kč. Batoh si mladík ponechal na zadní sedačce. Ve Mšeném - Lázních zmizely ze dvou aut, které byla zaparkovaná vedle sebe před domem, věci za 48 000 Kč. Pachatel ukradl dvě autorádia, autosedačku, černou koženou tašku s notebookem, finanční hotovost 6 400 Kč a další písemnosti. Na jednom z vozidel majitel postrádá plechové disky. Ke třetí krádeži došlo v Lovosicích před hotelem Lev. Řidič zapomněl zavřít okénko a lapka ihned využil příležitosti. Ukradl okružní pilu, stahovací roletu, oblečení a další drobné předměty v celkové hodnotě 12 000 Kč.
Ve všech třech případech doplatili majitelé aut na svoji lehkovážnost. Zloděje přilákaly cenné věci ponechané na viditelném místě ve vozidle, jednou lapku zlákalo pootevřené okénko. Pachatel využil příležitosti a přišel k hotovému jmění. Opakovaně policie vyzývá majitelé vozidel, aby si před odchodem auto pořádně zabezpečili a neponechávali v něm cenné předměty. Někteří občané však na svoji lehkovážnost doplácejí. Prevence se opravdu vyplatí!
 

por. Ing. Alena Romová, 10.6.2010

vytisknout  e-mailem