Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Válec na návěsu skončil v příkopu

LIBERECKO - Řidiči se špatně ukotvený pracovní stroj sesunul z návěsu. Škoda přesahuje sto tisíc korun. 

V pondělí ve čtyři hodiny odpoledne vyjížděli policisté ke kuriózní havárii, která naštěstí neskončila žádnou újmou na zdraví, ale pouze hmotnou škodou.

Řidič nákladního auta značky Daf převážel na návěsu válec. S nákladem jel od Frýdlantu směrem na Liberec. Když s pracovním strojem  projížděl pravotočivou zatáčku, utrhly se řetězy, kterými byl připevněn a těžký válec se z přívěsu sesunul do příkopu. Utržený řetěz přitom ještě poškodil přední  kapotu osobního vozidla Dacia Logan, ve kterém cestovala matka s dvěma dcerami. Na místě havárie museli zasahovat hasiči, kteří prováděli vyprošťování válce. Policisté mezi tím řídili dopravu a zajišťovali bezpečný průjezd ostatním vozidlům.

Havárie, která mohla skončit tragicky, se obešla bez jakýchkoliv zranění. Škoda je pouze hmotná, a to ve výši cca 120 tisíc korun. Havárii vyřešili dopravní policisté s řidičem přímo na místě, a za špatně upevněný náklad, v jehož důsledku spadl několikatunový pracovní stroj do příkopu, mu na místě udělili blokovou pokutu ve výši dvou tisíc korun.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
19. 8. 2014

 

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem