Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

V zajetí bezpečnosti

Policejní prezidium připravilo zajímavý doprovodný program k výstavě „V zajetí bezpečnosti“, v rámci kterého se představí také Kriminalistický ústav Praha Policie ČR (KÚP).  

V OC Arkády Pankrác v Praze probíhá od 1. do 21. června 2016 výstava s názvem „V zajetí bezpečnosti“, kterou pořádá Policejní historická společnost. Policie ČR se v rámci oslav 25. výročí svého vzniku k uvedené výstavě připojila a na každé sobotní odpoledne, v termínu konání akce, připravila prezentaci některých policejních činností. V sobotu 4. června 2016 se již veřejnosti představily útvary Krajského ředitelství hl. m. Prahy. Návštěvníci si mohli prohlédnout výstroj a výzbroj policistů, nechyběly ukázky z výcviku služebních psů či preventivní testy pro děti.

Daktyloskopie
V sobotu 11. června 2016 se občané mohou seznámit s činností znalců Kriminalistického ústavu Praha z odvětví daktyloskopie a fyzikální chemie.

Co otisk prstu, to originál – nevěříte? Přesvědčí vás daktyloskopie, která je více jak sto let využívána k identifikaci osob podle papilárních linií. Děti si budou moci samy vyzkoušet, jak se zviditelňují a zajišťují daktyloskopické stopy pomocí speciálních pomůcek skutečných kriminalistů.

Tajemný svět mikrostop – dozvíte se, co zkoumá fyzikální chemie. Pohled do optického mikroskopu poodhalí mikrostopy získané z nejrůznějších materiálů, ať již se jedná o různé druhy textilních vláken, fragmenty laků či barev.

Třetí červnovou sobotu (18. června 2016) si návštěvníci výstavy mohou prohlédnout novou policejní techniku Krajského ředitelství policie Středočeského kraje – čtyřkolku, vodní skútr či terénní vozidlo VW Amarok. Od července 2016 bude výstava k vidění v OC Olympie v Brně.

 

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
7. června 2016

 

vytisknout  e-mailem