Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V Zaječí na Břeclavsku se nahla pouťová atrakce

KRAJ: Došlo ke zranění sedmi osob - AKTUALIZACE 

AKTUÁLNÍ INFORMACE - Událostí, ke které došlo v sobotu 1. července 2017 v Zaječí, se zabývají v současné době kolegové ze služby kriminální policie a vyšetřování. Ti také zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. V rámci šetření byl přibrán znalce z oboru strojírenství, který by se měl vyjádřit k příčině posunu atrakce.

V době, kdy došlo k rozkývání uvedeného zařízení, se nacházelo v sedadlech celkem 18 lidí. Obsluhující muž při zjištění nestability kolotoče ihned atrakci nouzově zastavil, ale i přesto někteří návštěvníci narazili dolními končetinami do zábradlí. K lékařskému ošetření bylo převezeno 7 zraněných. Nikdo z nich není v přímém ohrožení života.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 3. července 2017

Zaječí - V sobotu v podvečer se při hodech v obci Zaječí nahnula pouťová atrakce, na které v tu chvíli sedělo několik osob. V souvislosti s vychýlením atrakce došlo ke zranění sedmi osob včetně nezletilých. Čtyři osoby byly po ošetření převezeny do nemocnice. Policisté místo, kde atrakce stojí, zabezpečili. U provozovatele provedli orientační dechovou zkoušlu na alkohol. Její výsledek byl negativní. Předmětem dalšího šetření policistů je, z jakých příčin k této nešťastné události došlo. Zda šlo o technickou závadu nebo zda byly porušeny bezpečnostní předpisy při provozování takových atrakcí. Na místo byl přizván také odborník k posouzení stavu atrakce.

mjr. Štěpánka Komárová, 2. července 2017

vytisknout  e-mailem