Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V tašce měl čokolády za pět tisíc

MOST - U pokladny však platil drobné za nápoj; Sliboval a neplnil, Chlapec řádně do školy nechodil. 

Na lup do centra Mostu přijel minulý týden 29letý muž z Litvínova. V jednom supermarketu si měl do tašky schovat 36 kusů čokolád dvou známých značek. Poté u pokladny platil jen pár korun za nápoj. Jeho chování však neuniklo pozornosti tamních detektivů, kteří podezřelého muže zadrželi a přivolali policii. Lup byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje. Muž, který měl v úmyslu sladkosti prodat, skončil na policii. Tam mu policejní inspektor sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Nasliboval opravu auta

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z podvodu 42letého muže z Mostu. Ten měl již v loňském roce slíbit známé opravu jejího osobního vozidla, na kterém byly závady. Po ženě vylákal částku ve výši 11 tisíc korun, kterou měl využít pro svoji potřebu a je důvodné podezření, že žádné díly neopatřil a ani je opatřit nechtěl a závady neodstranil. Muž byl již v minulosti soudem odsouzen pro podvod, zpronevěru a krádež. Policie obviněného stíhá na svobodě. Za toto jednání mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Chlapec nechodil do školy, matka čelí obvinění

Z přečinu ohrožování výchovy dítěte byla policisty obviněna 35letá žena z Mostu. Ta měla zanedbávat výchovu svého nezletilého syna, když řádně nedbala a nedohlížela na jeho pravidelnou povinnou školní docházku. Ten měl zameškat v tomto školním roce 201 hodin, které neměl omluvené. Tohoto jednání se obviněná dopustila opakovaně, neboť v minulosti měla chlapci umožnit vést zahálčivý život, kdy nechodil do školy. Za toto jednání byla Mostečanka již odsouzena.

nprap. Ludmila Světláková
Most 14. března 2018

vytisknout  e-mailem