Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V restauraci ukradl platební karty

MOSTECKO - S kamarády pak utrácel cizí peníze; Napil se a boural. 

Mostečtí policisté objasnili případ krádeže věcí v restauraci a následné platby s odcizenými platebními kartami. Z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku obvinil vyšetřovatel 30letého muže z Mostu, 36letého Mostečana ze stejného trestného činu a navíc i z krádeže a z provinění neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mladistvého.
Podle policistů, kteří na objasnění případu pracovali, měl nejstarší z trojice v podvečerních hodinách vstoupit do objektu jedné mostecké restaurace, kde probíhala uvnitř rekonstrukce, a byly otevřené vstupní dveře. Tam měl odcizit bez povšimnutí tablet a z volně odložené tašky mobilní telefon a několik platebních karet. Ještě ten samý den potkal svého kamaráda, 30letého Mostečana, a spolu měli nakupovat pomocí odcizených karet cigarety, pití, oděvy a další věci, vše v hodnotě 4 864 korun. Další zboží v hodnotě 476 se jim nakoupit nepodařilo. Muž, který kradl v objektu, pak ve stejný den nakoupil sám věci za 1 678 korun a platbu v hodnotě 443 již kvůli blokaci karty nemohl provést. Třicetiletý muž z Mostu měl spolu s mladistvým používat další odcizenou kartu, pomocí níž si zakoupili zboží za 1 552 korun a pokusili se neúspěšně zaplatit za zboží v hodnotě 626 korun. Odcizený tablet ani mobil nebyly zajištěny. Mobil prý nejstarší z trojice dal svému známému a ten ho zpeněžil v zastavárně v Mostě, ve které byl prodán neznámé osobě. Dvě karty byly zajištěny, zbývající platební karty údajně hodili muži do kanálu. Nejstarší muž je stíhán ve vězení, kde si odpykává výkon jiného trestu, kradl již v minulosti a za tuto krádež mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody, 30letému komplici může soud uložit trest dvouletý a mladistvému roční trest. 

Mostečan popíjel a pak řídil, naboural
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky čelí obvinění 31letý muž z Mostu. Ten měl řídit osobní vozidlo ve stavu vylučujícím způsobilost po předchozí konzumaci alkoholu. Zjistili to policisté, kteří na silnici I/27 přijeli šetřit dopravní nehodu, která se stala u obce Havraň ve směru na Most. Tam se Mostečan plně nevěnoval řízení a přední částí svého vozu narazil do vozidla jedoucího ve stejném směru. Policisté u řidiče provedli na místě dechovou zkoušku, která byla opakovaně pozitivní s výsledkem dvě promile alkoholu v dechu. I toxikologický rozbor krve podezřelého prokázal přítomnost etanolu v krvi. Na vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši 80 tisíc korun.

Most 7. května 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem