Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V restauraci nespěte!

DĚČÍN - V restauraci nespěte!; Nedávejte zlodějům šanci!; Přednost však dávejte!; Plaťte výživné! 

Trestní stíhání pro přečin krádeže zahájili včera děčínští kriminalisté proti třiatřicetiletému muži. Ten by měl mít na svědomí dvě lumpárny, které se odehrály v nedávné době. První z nich bylo vloupání do nádražního kiosku, odkud sebral příruční trezorek na peníze, minivěž i s reproduktory, kávu a čokolády. Podruhé využil v jedné restauraci situaci, kdy jeden z hostů upadl díky společenské únavě do spánku, a vylovil mu z kapsy peněženku s doklady a hotovostí. Celková škoda, kterou způsobil, se blíží dvaceti tisícům. Obviněnému hrozí za jeho nekalou činnost až dvouleté vězení.
 
 
Nedávejte zlodějům šanci!
 
Další případ, kdy z automobilu zmizely cenné věci ponechané zde napospas kriminálním živlům, se odehrál včerejšího dne na Sněžníku. Neznámý lapka zde tímto způsobem poškodil muže z Ústí nad Labem, který v zaparkovaném voze nechal notebook, fotoaparát s příslušenstvím a mobil v hodnotě okolo sedmdesáti tisíc korun. Krádeže podobného druhu se v poslední době množí, proto by touto cestou policisté rádi vyzvali řidiče, aby za žádných okolností nenechávali cennosti v automobilech!
 
 
Přednost však dávejte!
 
Obvinění z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti si včera od rumburských kriminalistů převzal dvaadvacetiletý mladík. Ten koncem února, když projížděl s vozidlem křižovatku ve Šluknově, nedal přednost v jízdě cyklistovi, který v důsledku kolize utrpěl těžké zranění. Snad bude řidič příště opatrnější po této neblahé zkušenosti, kdy mu za uvedený přečin hrozí až roční pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Plaťte výživné!
 
Výživné ve výši třiceti tisíc korun dluží na svou dceru z Jílového u Děčína pětatřicetiletý muž. Částka se nastřádala zhruba po dvou a půl letech neplacení. Nezodpovědného otce obvinili děčínští kriminalisté ze zanedbání povinné výživy. Za tento přečin je možné udělit trest až dvouletého odnětí svobody.
 
 
 
 
11.5.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem