Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V restauraci nerespektovali nařízení

KLADENSKO – Pět osob v podnapilém stavu a bez roušek. 

Policisté obvodního oddělení Kladno při provádění kontrolní činnosti v rámci výkonu služby zaznamenali dnes 3. dubna 2020 krátce před jednou hodinou v jednom z kladenských restauračních zařízení v ulici Ke Stadionu v Kladně porušování vládního nařízení.

Policisté spatřili před jednou hodinou v prostorách restaurace světlo, kde se nacházelo u stolu několik osob, sedících bez roušek. Poté co policisté přišli ke vstupu do restaurace, začaly se v daném momentu tyto osoby zvedat od stolu a odcházet do zázemí provozovny.  Policejní hlídce následně dveře otevřel třiadvacetiletý muž, který je provozovatelem restaurace. Policisté muže upozornili, že nemá zakryté dýchací cesty, což ihned napravil.  Policisté zároveň vyzvali provozovatele, aby se do místnosti dostavily i další osoby, které se ukryly do zázemí provozovny. Jednalo se o další čtyři osoby ve věku 22 až 26 let, které taktéž neměly nasazené roušky a na základě upozornění si je nasadily.

Policisté provedli na místě prvotní šetření, ztotožnili všechny osoby a zaznamenali fotodokumentaci. Provozovatel restaurace se měl dnešního dne 3. dubna 2020 v dopoledních hodinách dostavit na policejní služebnu k podání vysvětlení, což neučinil.

Za toto protiprávní jednání jsou podezřelí z přestupku na úseku zajištění plnění oprávnění orgánu ochrany veřejného zdraví čtyři muži a jedna žena. Policisté obvodního oddělení toto přestupkové jednání pěti osob předali k šetření správnímu orgánu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
3. dubna 2020

vytisknout  e-mailem