Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V psychiatrické nemocnici nabízel drogy

MLADOBOLESLAVSKO – Až na 5 let může skončit ve vězení. 

Kriminalisté z Mladé Boleslavi zahájili trestní stíhání 40letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V prosinci loňského roku měl totiž v psychiatrické nemocnici neoprávněně přechovávat a následně prodat nejméně jednomu muži tablety léku Neurol, Tramal a náplasti Fentanylu. Právě tyto tablety jsou vázány lékařským předpisem a jsou předepisovány jako léky na bolest. Fentanyl je velmi silné analgetikum a opiát, který se podává například onkologicky nemocným pacientům s velkými bolestmi. Je to omamná látka, která je zařazena do seznamu II podle Úmluvy o psychotropních látkách.
Tyto léky či náplasti bývají ale zneužívány drogově závislými osobami.

Obviněný 40letý muž tak nakládal s těmito omamnými látkami a poskytoval je výměnou za šperky a potraviny.

Dále policisté muže obvinili z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, a to z toho důvodu, že byl do psychiatrické léčebny umístěn na základě nařízení okresního soudu do výkonu ochranného ústavního protialkoholního a protitoxikomanského léčení, to však opakovaně porušoval a i v léčebně drogy užíval. Prokázaly to výsledky namátkových kontrol, které byly u muže provedeny. Pozitivní testy několikrát vyšly na kanabiody, metamfetamin, amfetamin nebo tramadol.

Z výše uvedených důvodů policisté muže obvinili a v případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži až 5letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
15. června 2022

vytisknout  e-mailem