Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V protisměru po dálnici D1 ujel 32 kilometrů

BENEŠOVSKO - Cizinec v dodávce navíc nadýchal téměř 2 promile. 

Asi půl hodiny po půlnoci ze 7. na 8. prosince 2022 přijal na linku 158 operační důstojník více jak desítku oznámení o vozidle jedoucím na dálnici D1 v protisměru. Vozidlo se mělo pohybovat ve směru na Brno, avšak v jízdním pruhu dálnice vedoucí na Prahu.

Na místo hlášené události bylo okamžitě vysláno několik hlídek policistů. Na 49. km dálnici D1 policisté uzavřeli, a to i za pomoci a spolupráce řidiče kamionu, který postavil svoje vozidlo přes oba jízdní pruhy. Před něj pak policisté ještě roztáhli zastavovací pás.
Řidič dodávky, který ujel v protisměru 32 km, před zastavovacími pásy sám zastavil. Policisté u cizince následně provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala pozitivní výsledek a hodnotu téměř 2 promile alkoholu. 

Muže byl na místě zadržen a policisté jej odvezli k dalším úkonům na policejní služebnu. Během dnešního dopoledne benešovští kriminalisté cizinci sdělili podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až 5letý trest odnětí svobody. 

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
8. prosince 2022

vytisknout  e-mailem