Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

V prodejně zahradní techniky poškodili kamerový systém

 
Policisté kontrolovali v okrese zákaz podávání alkoholu mládeži
O víkendu proběhly dvě bezpečnostní akce, které byly zaměřené na kontrolu restaurací, barů a heren v Rýmařově a Bruntále. Akcí se zúčastnilo celkem 23 policistů pořádkové a dopravní policie, policejní psovodi a pracovnice MěÚ. V Bruntále, Starém Městě, Rudné pod Pradědem, Světlé a Andělské Hoře bruntálští policisté nezjistili žádné protiprávní jednání. V Rýmařově a Horním Městě policisté zjistili šest případů podávání alkoholu mladistvým – z toho byly pod vlivem alkoholu i tři dívky. Nejvíce bylo naměřeno 1.21 promile alkoholu v dechu. Za porušení zákazu podávání alkoholu mladistvým budou postiženi číšníci restaurací, kteří alkohol dětem prodali.
 
 
Dopravní nehody pod vlivem alkoholu
V průběhu víkendu došlo celkem k 8 dopravním nehodám, z toho dvě byly pod vlivem alkoholu.
V sobotu 21.12.2008 krátce po 02.00 hodině ranní na křižovatce v Branticích jel 20letý řidič s vozidlem Škoda Favorit. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze komunikace a na mokré vozovce dostal smyk. Ten nezvládl, vyjel do levé poloviny komunikace a následně do příkopu. Zde narazil do betonového sloupu oplocení, který vyhnul a poškodil pletivo. Při šetření nehody mladík nepředložil policistům řidičský průkaz a doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Při dechové zkoušce mu naměřili 1.13 promile alkoholu. Způsobená škoda činí 7 tisíc Kč.
V 17.45 hodin v pátek 19.12.2008 v Bruntále na ulici Ruská došlo k dopravní nehodě mezi vozidlem Peugeot a Škoda Roomster. 44letá řidička s peugeotem při couvání na parkovišti přehlédla škodovku 50letého muže. Pravým zadním rohem narazila do levé strany roomsteru. Ke zranění osob nedošlo. Při šetření nehody policisté naměřili u ženy 0.75 promile alkoholu v dechu a následně jí zadrželi řidičský průkaz. Způsobená škoda činí 15 tisíc Kč.
 
 
Vloupal se do pivnice a odcizil finanční hotovost
V Rýmařově v době od 21. do 22.12.2008 dosud neznámý pachatel násilím otevřel vstupní dveře do budovy a následně další dveře přímo do pivnice na Náměstí Míru a vnikl dovnitř. Zde ze skříňky po vypáčení dveří odcizil číšnický flek s finanční hotovostí 14 tisíc Kč. Při šetření vloupání byl na místě i policejní psovod se služebním psem Bakem, který vypracoval stopu na ulici Husova. Způsobená škoda činí 14 500 Kč. Případ šetří OOP Rýmařov.
 
 
Odnesl cigarety a peníze
V ranních hodinách v neděli 21.12.2008 na ulici Chářovské v Krnově přistoupil dosud neznámý pachatel k plechovým dveřím restaurace a rozlomil zámek. Vstoupil do zadní části a prošel až k výčepnímu pultu. Zde z neuzamčené skříně odcizil cigarety a ze skladu odnesl plechový šuplík, ve kterém se nacházela hotovost ve výši 5 947 Kč. Celková škoda činí 15 882 Kč.
 
 
Nerespektoval značku a narazil do zábradlí – foto
Ve 12.30 hodin dne 21.12.2008 ve Vrbně pod Pradědem - Železné jel 56letý muž z Jeseníku s vozidlem Škoda 105. Při jízdě nerespektoval dopravní značku a nedal přednost v jízdě jedoucímu 60letému řidiči peugeotu. Došlo ke střetu a peugeot v důsledku nárazu najel na zábradlí mostu. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno negativní dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 170 tisíc Kč.
 
 
V prodejně zahradní techniky poškodili kamerový systém a při pátrání po pachatelích se zranil služební pes
Vloupání do prodejny zahradní a lesní techniky ve Valšově šetří nyní bruntálští policisté. V sobotu 20.12.2008 kolem 01.00 hodiny dva dosud neznámí pachatelé přerušili kabelové vedení bezpečnostní kamery. Vnikli do prodejny a jeden z pachatelů šel za pult a z neuzamčené pokladny odcizil finanční hotovost ve výši 4 tisíce. Druhý pachatel se zamaskoval a odpojil bezpečnostní kameru přímo v prodejně. Na místě neodcizili žádné zboží. Při šetření vloupání byl na místě přítomen i policejní psovod se služebním psem Christianem, který byl nasazen za účelem vypátrání možných pachatelů v horním patře prodejny. Při pátrání pes spadl do nezajištěného prostoru nákladního výtahu a zranil si zadní nohu. I přes své zranění následně ještě vyhledal přístupovou cestu pachatelů k prodejně. Způsobená škoda činí 20 tisíc na poškozených kamerách a 4 tisíce na odcizených penězích. Šetří OOP Bruntál.
 
 
V podnapilém stavu přišel o peněženku a doklady
Z pátku 19. na sobotu 20.12.2008 v Rýmařově využil neznámý pachatel nepozornosti 20letého mladíka, který byl v podnapilém stavu a šel z restaurace. Při cestě mu ze zadní kapsy odcizil peněženku s finanční hotovostí 8 tisíc Kč, dvě platební karty a doklady. Způsobená škoda činí 8 500 Kč.
 
 
Vypáčil dveře a ustřihl zámky
Na ulici B. Němcové ve Městě Albrechticích přestřihl dosud neznámý pachatel v době od 19. do 20.12.2008 drátěné oplocení objektu firmy a otvorem vstoupil dovnitř. Vypáčil troje dveře do objektu, vrátnice a kanceláře vedoucí provozu. Vše prohledal a ze zásuvky stolu odcizil peníze ve výši 2 500 Kč. Následně odcizil ještě svazek klíčů. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 22 500 Kč.
 
 
Ve Starém Městě jezdil pod vlivem alkoholu
Dopravní policisté kontrolovali ráno 20.12.2008 ve Starém Městě vozidlo Seat Inca, které řídil 38letý muž z Ostravy. Při dechové zkoušce mu naměřili 0.99 promile alkoholu a řidič doznal požití alkoholu předchozího dne. Podrobil se lékařskému vyšetření a odběru krve. Ještě ten den mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
 
Policisté objasnili sérii vloupání do rekreačních chat na Rýmařovsku
Policisté objasnili sérii vloupání do rekreačních chat na Rýmařovsku, kterého se dopustil 38letý muž z Olomouce. Ten byl dne 20.12.2008 zadržen a následně ho policejní komisař SKPV obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že ve třech případech od 31.8.2008 do   17.10.2008 v Tvrdkově vypáčil okna tří rekreačních chat a vnikl dovnitř. Odcizil různou elektroniku, drobné nástroje, ošacení, povlečení a potraviny. Svým jednáním způsobil majitelům škodu na odcizených věcech 47 300 Kč a na poškozeném zařízení objektů škodu ve výši 6 500 Kč. Šetří SKPV Bruntál.
 
 
Vloupal se do pošty, nic neodcizil, ale způsobil škodu ve výši 11 tisíc Kč
V době od 19. do 21.12.2008 dosud neznámý pachatel násilně vnikl do budovy pošty v Horním Městě. Zde přestříhal zámky na mřížích a vypáčil několik dveří. Z hlavní místnosti vytrhnul uzamčený šuplík v příručím stole. Nic neodcizil, ale na poškozených dveřích a věcech způsobil škodu ve výši 11 tisíc Kč.
 
 
 
 vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem