Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Praze se koná Summit Východního partnerství

Ve dnech 24. - 25. dubna 2014 bude Praha hostit státníky z více jak desítky států Evropské unie a východní Evropy. V obou dnech budou platit dočasná omezení v dopravě. Žádáme veřejnost o pochopení. 

Ve dnech 24. a 25. dubna 2014 se v metropoli, na Pražském hradě, uskuteční summit k 5. výročí založení projektu Evropské unie – Východní partnerství. Do Prahy zavítá více než desítka státníků  a delegací ze zemí Evropské unie a východní Evropy.
 
Bezpečný průběh summitu bude zajišťovat ochranná služba Policie ČR ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie hl. m. Prahy. V souvislosti s konáním summitu přijme Policie ČR odpovídající bezpečnostní opatření, a to jak z hlediska zajištění bezpečnosti jeho účastníků, tak z pohledu zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti silničního provozu. Pražané a návštěvníci hlavního města se mohou setkat s částečnými dopravními omezeními, a to zejména při přesunu delegací do místa jednání. K částečnému omezení plynulosti silničního provozu dojde zejména na komunikacích z Letiště Václava Havla Praha na Pražský hrad a dále do míst ubytování delegací a zpět.
 
Přechodně dojde také k omezení parkování na trasách přepravy delegací a poblíž míst jejich ubytování. Úprava režimu parkování se dotkne zejména komunikací Pohořelec, Loretánská, Hradčanské náměstí a dále pak okolí vybraných hotelů, kde budou jednotlivé delegace ubytovány. Některé komunikace přiléhající k areálu Pražského hradu (Kanovnická, Loretánská, Hradčanské nám., Ke Hradu, Radniční schody, Zámecké schody, U kasáren, schody Úvoz – Loretánská) budou dne 24. dubna 2014 od 0:00 do 24:00 hodin pro veřejnost uzavřeny.
 
Při projíždění kolon budou dopravu řídit policisté. V této souvislosti se Policie ČR obrací na obyvatele a návštěvníky hlavního města se žádostí o pochopení. Veškerá opatření byla stanovena tak, aby byly splněny závazky České republiky vyplývající z mezinárodních úmluv, a současně tak, aby co nejméně zasáhla do života Pražanů a návštěvníků metropole.
 
Samotní Pražané a návštěvníci Prahy mohou přispět ke klidnému průběhu akce tím, že budou v plné míře respektovat pokyny a doporučení policistů. Za pochopení i spolupráci děkujeme.
 
 
 
23. 4. 2014
mjr. Bc. Vlasta Suchánková                                                            por. Mgr. Tomáš Hulan
Policejní prezídium ČR, tisková mluvčí                                             KŘP hl. m. Prahy, tiskový mluvčí

 

vytisknout  e-mailem