Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V Praze neměl být

Policista v době osobního volna pomohl zadržet muže, který se na území metropole zdržoval neoprávněně. 

V neděli 11. srpna odpoledne si policista místního oddělení Smíchov v době svého volna všiml jednoho z návštěvníků obchodního centra v Řevnické ulici v Praze 5. Díky své profesní znalosti ho velice dobře znal a věděl, že se na území metropole zdržuje neoprávněně. Nesnažil se ho však zadržet. Kontaktoval kolegy ze služebny na Barrandově a ukázal jim místo, kde se v době jejich příjezdu nacházel. Muž se snažil hlídku zprvu zmást a vymýšlel si různé totožnosti. Nebylo mu to však nic platné. Policista v civilu znal nejen jeho tvář, ale i pravou totožnost. Kontrolovaný tak pochopil bezvýslednost situace a řekl pravdu.

Následnou lustrací policisté zjistili, že se jedná o jedenapadesátiletého Středočecha, který má platný zákaz pobytu na území hl. m. Prahy až do prosince 2020. Důvodem bylo opakované páchání majetkové trestné činnosti na území metropole.

Na základě této skutečností byl zadržen a předveden na policejní služebnu k dalším úkonům. Celý případ je prošetřován pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 15. srpna 2019

vytisknout  e-mailem