Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V práci dlouho nevydržel

TEPLICKO - Hned první den v zaměstnání zpronevěřil peníze; Hledáme svědky nehody... 

V práci dlouho nevydržel

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 28letému muži, který se nechal zaměstnat u přepravní společnosti na Teplicku. Na depu si nafasoval balíky, které postupně rozvezl zákazníkům, od kterých vybral přes čtyřicet tisíc korun. Hned první den ale peníze zaměstnavateli neodevzdal, místo toho přestal brát telefon a v práci už se neukázal. Poškozená společnost se proto obrátila na policisty, kteří muže zadrželi a následně obvinili z přečinu zpronevěry. Není to poprvé, kdy někoho okradl, za zpronevěru a krádež je totiž muž podmínečně odsouzen, zatím je stíhán na svobodě. 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v době od 22:00 hodin dne 5. 12. do 9:00 hodin dne 7. 12. 2018 v Bílině, Sídliště Za Chlumem. Řidič neznámého vozidla měl poškodit pravý přední bok u kolmo zaparkovaného automobilu Škoda Fabia a z místa ujet, aniž by splnil ze zákona danou povinnost při účasti na nehodě. Policisté na místě zajistili stopy žlutého laku. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Kradla v obchodech

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 30letá žena, která kradla zboží v obchodech. V polovině listopadu odcizila v teplickém hypermarketu lahev whisky v hodnotě 1350 korun, za pokladnami ji ale chytil pracovník ostrahy.

     O tři dny později odcizila v prodejně sportovního vybavení pár sportovních bot a mikinu. Z věcí odstranila bezpečnostní prvky a obchod bez zaplacení zboží opustila. Kradla i v dalším hypermarketu, kde na prodejní ploše vložila do tašky různé zboží za bezmála tři tisíce korun, které bez zaplacení pronesla pokladní zónou. Poslední zatím zjištěné krádeže se dopustila zase v jiné prodejně koncem listopadu, opět ji ale chytili pracovníci ostrahy. Celkem odcizila zboží za více jak osm a půl tisíc korun, v případě odsouzení jí hrozí až dvouleté vězení.

Zloděj ukradl dárky

     Předvánoční pohodovou atmosféru zkazil lidem z Bíliny neznámý pachatel, který se jim vloupal do sklepa. V místnosti sloužící jako sklad totiž měli schované dárky, které si zloděj odnesl, lapka je připravil o věci za bezmála pět tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

11. 12. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem