Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V Polsku je uzavřený most, řidiči kamionů volí jiné trasy - AKTUALIZACE

LIBERECKO - Před Bogatyniou ve směru od Hrádku nad Nisou je v Polsku nyní uzavřen z důvodu rekonstrukce most. Řidiči musí volit jiné trasy. 

V současné době je z důvodu právě probíhající rekonstrukce zcela uzavřený most v Polsku, který se nachází před městem Bogatynia ve směru od České republiky, od města Hrádek nad Nisou. Komunikace je tedy v těchto místech uzavřena v obou směrech. Řidiči tak musí volit jiné trasy. Jednoduché to však nemají řidiči kamionů, kteří musí hledat trasy, které jsou určeny pro vozidla do 12 t. 

Policie v Libereckém kraji zaregistrovala v tuto dobu zvýšený průjezd kamionů přes město Frýdlant ve směru od hraničního přechodu s Polskem v Habarticích, což je s největší pravděpodobností v důsledku právě této uzavírky mostu. Mnoho řidičů kamionů volí tuto trasu. Přestože se na české straně při průjezdu přes hraniční přechod Habartice v souovislosti s největší povolenou hmotností do 12 tun nedopouštějí řidiči kamionů žádného protiprávního jednání, policisté přesto v této oblasti zvýšili výkon služby,  zejména dopravní policisté, ale také pořádková služba. V rámci dopravních kontrol se policisté zaměřují na řádnou výbavu vozidel, správnou zatíženost, technický stav vozidel a také na dodržování stanovené rychlosti.  Na české straně se v souvislosti s největší povolenou hmotností do 12 tun na této trase nedopouštějí žádného protiprávního jednání, stejná situace však nebude na polské straně. Z možného protiprávního jednání jsme také kontaktovali polskou policii.
 

21.5.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

 

AKTUALIZACE - UPŘESNĚNÍ:

Nárůst nákladní dopravy na silnici I. třídy č. 13 v obci Habartice je způsoben v důsledku rekonstrukce viaduktu a mostního objektu na silnici č. 354 v blízkosti obce Sieniawka v Polské republice, kde došlo k omezení vjezdu silniční dopravy. Z tohoto důvodu řidiči nákladních vozidel využívají hraniční přechod v Habarticích. Jak jsme zjistili u místně příslušného úřadu, omezení bude trvat do listopadu 2016. 

27.5.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

 

vytisknout  e-mailem