Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V poledne oloupil kamaráda, večer již seděl v cele

ZLÍNSKO: Za loupež mu hrozí deset let za mřížemi.  

Další z velmi rychlých zásahů při objasňování trestné činnosti mají za sebou zlínští policisté. Za pár hodin po loupeži zadrželi jejího pachatele. Ten připravil svého známého o patnáct tisíc korun. Za dva dny již byl ve vazbě.

Začátkem měsíce hrál sedmadvacetiletý muž v baru ve Zlíně na automatech. Vtom k němu přistoupil jeho známý, šestatřicetiletý muž ze Zlína, který po něm chtěl uhrazení dluhu. Udeřil ho do tváře rukou, v nímž držel tzv. „boxera“ a vyhrožoval mu, že ho rozseká. Mladší muž mu ze strachu vydal více než pět tisíc korun. To však vyděrači nestačilo a donutil „dlužníka“, aby s ním šel k bankomatu a ukázal mu, kolik peněz má na účtu. U bankomatu uviděl, že muž má v peněžence další peníze, kdežto jeho účet zel prázdnotou. To ho rozlítilo a pod pohrůžkami násilí donutil mladšího muže, aby mu dal peníze z peněženky. Celkově ho připravil o patnáct a půl tisíce korun. Okradený nelenil a vše záhy oznámil policistům.

Jedna z policejních hlídek zadržela pár hodin nato ve Zlíně muže, který řídil vozidlo pod vlivem drog. Po zhlédnutí jeho dokladů zjistili, že se jedná o zloděje a násilníka z téhož dne. Muže zadrželi, odvezli do policejní cely a podali návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce zlínského soudu návrhu vyhověl a dosud soudně netrestaný muž již přemýšlí nad svými činy ve vazební věznici.

 

 

 

28. července 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem