Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

V poledne havarovala s více jak třemi promilemi

Frýdecko-Místecko - ..naštěstí jen s lehkým zraněním.. 

Nejen nepřizpůsobení rychlosti jízdy, ale také alkohol v krvi řidičky byl příčinou dopravní nehody osobního motorového vozidla Volkswagen Golf Plus, která se stala v úterý 11. července 2023 krátce po poledni na nájezdu na dálnici D48 v obci Rychaltice na Frýdecko-Místecku.

Policisté z dálničního oddělení Frýdek-Místek vyjížděli na místo po přijatém oznámení, že se zde stala nehoda a řidička je zřejmě pod vlivem alkoholu. Žena, která cestovala ve vozidle sama, sjela mimo nájezd na dálnici a postupně narazila do směrových sloupů, betonové vyústění kanalizace a pletivového oplocení. Policisté u 32leté řidičky provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která byla pozitivní s hodnotou přes tři promile. K pozitivnímu výsledku uvedla, že před jízdou na oslavě vypila dvě skleničky vína. Policisté jí na místě zadrželi řidičský průkaz. Jelikož při nehodě utrpěla lehké zranění, byla záchranáři převezena do nemocničního zařízení.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
13. července 2023

vytisknout  e-mailem