Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V pokoji „vařili“ pervitin

BRNO: Kriminalisté objasnili případ požáru rodinného domu v Žabovřeskách. 

Přibližně před rokem došlo k požáru v podkrovním pokoji rodinného domu v ulici Mezníkově. Požár zpozoroval soused a ihned zavolal na tísňovou linku 150. Hasičům se podařilo oheň uhasit a zabránit tak větším škodám. Tři obyvatele z domu evakuovali a záchranáři je převezli k ošetření do nemocnice.

Dvojice, která měla pokoj obývat, se v době zásahu na místě již nenacházela. Při následném ohledání bylo zjištěno, že se v místnosti nacházely chemikálie, léky, injekční stříkačky a věci využívané k výrobě drog.

Z dalšího šetření a provedených expertíz vyšlo najevo, že příčinou požáru byla manipulace s otevřeným ohněm a hořlavými tekutinami při výrobě pervitinu. Třiadvacetiletý mladík a jeho o dva roky mladší přítelkyně při vypuknutí požáru z pokoje utekli, aniž by učinili jakákoliv opatření k jeho uhašení ani neupozornili další nájemníky.

Hmotná škoda byla vyčíslena na bezmála šest set tisíc korun. Brněnští kriminalisté z 3. oddělení v těchto dnech zahájili trestní stíhání dvojice pro trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a obecné ohrožení z nedbalosti. Mladé ženě může hrozit až pětileté vězení, muži až desetiletý pobyt za mřížemi.

Zvukový záznam: 1210.mp3

por. Andrea Cejnková, 12. října 2017

vytisknout  e-mailem