Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V podnapilém stavu poničil vstupní dveře

KROMĚŘÍŽSKO: Způsobil škodu za více jak třicet dva tisíc korun. 

V předešlých dnech sdělili holešovští policisté podezření z trestného činu poškození cizí věci sedmadvacetiletému muži ze Zlína. Ten v podnapilém stavu poškodil bezpečnostní protipožární vstupní dveře jedné z holešovských kaváren a dále kovový stolek. Majiteli tak způsobil škodu za více jak třicet dva tisíc korun. 

Podezřelý se koncem měsíce června zúčastnil hudebního festivalu v Holešově, kde jako brigádník točil pivo. Po ukončení práce se již v podnapilém stavu vydal ke kavárně, kde mu jeho kamarád slíbil ubytování. Když ale nad ránem k budově přišel, hlavní dveře byly uzamčeny. Zatelefonoval proto známému, ten ale hovor nebral. Volal i své matce, ať pro něj přijede, ale ta odmítla. Tato situace ho tak rozzlobila, že se rozběhl proti vstupním dveřím a několika kopy rozbil skleněnou výplň, poškodil kování a panty. Poté ještě skočil na kovový stolek a tím ho poničil. Nakonec si lehl na pohovku na zahrádce kavárny a usnul. Ráno ho tam objevil kamarád.

K protiprávnímu jednání se policistům na místě přiznal a svého jednání litoval. Na tento trestný čin zákon pamatuje až ročním vězením.

 20. srpna 2018, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem