Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V pivovaru kradli sudy

LOUNY - Způsobili škodu přes sto tisíc korun... 

V těchto dnech policie obvinila 22letého mladíka ze Žatecka z trestného činu krádeže, který ještě ve společnosti dalších kompliců kradl ze žateckého pivovaru prázdné i plné pivní sudy. Uvedenou krádež páchal v několika případech hlavně v letních měsících minulého roku. Letos, na přelomu ledna a února, si krádež v pivovaru zopakoval s tím, že kromě sudů odcizil i 19 kilogramů mosazného odpadu. Kradené věci pak prodával dosud nezjištěným osobám či je odevzdával do sběrných surovin. Svým jednáním způsobil škodu přesahující sto tisíc korun a dopustil se ho i přesto, že byl již v minulosti za krádeže odsouzen. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě. 

Obviněn pachatel vloupání do prodejen

V rokou policistů skončil 19letý mladík z Loun, který se v minulých týdnech vloupal do několika lounských prodejen. Tuto trestnou činnost páchal ve společnosti ještě dalších kompliců. V polovině března například vykradl prodejní stánek s občerstvením u autobusového nádraží, z něhož odcizil cigartey, cukrovinky, různé další potraviny, nápoje a také finanční hotovost. Na svědomí má i vloupání do prodejny s elektronickým zbožím v Jakoubkově ulici. Odtud zmizely žehličky, varné konvice, elektrická pánev, fény, přehrávače, mikrovlnná trouba a další věci. V první polovině května "navštívil" i prodejnu občerstvení v České ulici. Zde si přisvojil peníze, mobilní telefon, mražené výrobky i různé nealkoholické nápoje. Celková škoda, kterou svým jednáním napáchal, činí bezmála 50 000 Kč. Policejním komisařem je nyní stíhán z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Ve vyšetřování tohoto případu policisté dále pokračují.

Řídil v zákazu a v jednosměrce

Ve čtvrtek, krátce před polednem, kontrolovali policisté v Příkré ulici v Žatci řidiče osobního automobilu zn. Ford Mondeo. Pětadvacetiletý tamní řidič totiž porušil pravidla silničního provozu, neboť jel touto jednosměrnou ulicí v protisměru. Při kontrole policisté navíc zjistili, že mladík řídil neoprávněně - má vysloven zákaz řízení od 3. února 2010 na dobu 18 měsíců. Řidič nebyl schopný policistům předložit žádný doklad ani povinné pojištění. Byl proto zadržen a ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. 

Louny, 11. června 2010    

vytisknout  e-mailem