Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V Pavlovicích se těžce zranil motorkář

LIBEREC - Nehodu s těžkým zraněním motorkáře řešili ve čtvrtek odpoledne dopravní policisté na křižovatce ulic Letná a Stračí. 

Ke střetu osobního vozidla s motocyklem vyjížděli dopravní policisté ve čtvrtek 17. srpna krátce po čtvrté hodině odpoledne do městské části Pavlovice. Řidič osobního vozidla Mercedes Benz jel ulicí Stračí ve směru na parkoviště k nákupnímu centru. Přitom nedal přednost v jízdě motocyklu Yuki, který jel po hlavní komunikaci ulici Letná. Došlo tak ke střetu levou přední částí vozidla s levou boční částí motocyklu. Při nehodě utrpěl řidič motocyklu těžké zranění, se kterým jej z místa nehody převezlo vozidlo Zdravotnické záchranné služby do Krajské nemocnice Liberec. Policisté podrobili oba řidiče orientačním dechovým zkouškám na alkohol, které byly v obou případech negativní. Na poškozeném vozidle a motocyklu vznikla předběžná škoda ve výši 30 tisíc korun.

Okolnostmi nehody a mírou zavinění se nyní dále zabývají dopravní policisté. Ti již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.
 

18.8.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem