Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V pátek proběhla policejní akce "Bezpečný Frýdlant"

LIBERECKO - Desítka policistů byla nasazena v pátek 18.4.2014 do policejní akce v centru města Frýdlant, která byla zaměřená na podávání alkoholu mladistvým. 

V pátek ve večerních hodinách proběhla v samotném centru města Frýdlant policejní akce zaměřená na problematiku prodávání a podávání alkoholických nápojů či jiných návykových látek mladistvým. Kromě alkoholu se také policisté zaměřili i na dodržování pravidel silničního provozu. Desítka policistů společně se strážníky Městské policie Liberec zkontrolovala vytipované herny a barvy ve městě a dále také diskotéky Beseda a Bílý Kůň. Během akce zjistili policisté ve dvou případech podávání alkoholu osobám mladším 18 let a ve dvou případech osobám mladším 15 let. Policisté vyrozuměli o celé situaci Orgán sociálně právní ochrany dětí a dítka posilněná alkoholem předali jejich zákonným zástupcům. V případě osob mladších 18 let řeší policisté věc jako přestupek, který oznámí příslušnému správnímu orgánu. 

Policisté zkontrolovali během akce celkem 35 osob a 38 vozidel, uložili 16 blokových pokut v celkové částce 3800,- korun. Celá akce byla ukončena kolem druhé hodiny v sobotu ráno. Akce podobného charakteru nebyla ze strany policie jistě akcí poslední.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
22. dubna 2014

vytisknout  e-mailem