Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V pátek a v sobotu proběhla po celé České republice dopravně bezpečnostní akce v rámci kampaně České asociace pojišťoven, Policie České republiky a BESIPu

BENEŠOVSKO – Policisté neudělovali pouze pokuty, ale ve spolupráci s krajským koordinátorem BESIPU rozdávali také několik cenných rad a reflexní vesty. 

Přišel konec školního roku a spolu s ním se spousta rodin vydala na cesty, aby si společně užili letní dovolenou. To se každoročně také projeví na hustotě silničního provozu. Spousta lidí stále využívá k cestování osobní, anebo autobusovou dopravu. Nejen kvůli tomu během uplynulých dní proběhla po celé České republice dopravně bezpečnostní akce, jejíž prioritou byla nepozornost řidičů při řízení vozidel. V jejím průběhu se policisté zaměřili především na kontrolu dodržování stanovené rychlosti a způsobu jízdy. Dále sledovali, zda řidiči během jízdy netelefonují a plně se věnují svému řízení. Kontrolovaní neunikli ani řádné prohlídce technického stavu vozidla.  Současně policisté pátrali po osobách, věcech a odcizených vozidlech.

Na jednom z hlavních dopravních tahů z Prahy do Tábora, na silnici I/3 nebo - li E55 -  u Bystřice, se na dopravní akci s Policií České republiky podílel také krajský koordinátor BESIPU pro Středočeský kraj Miroslav Polách. Opakování je matka moudrosti a rad na bezpečné cesty není nikdy dost. Každý z nás chce dojet do svého cíle v pořádku, proto je nutné prevenci nebrat na lehkou váhu a dodržovat všechna pravidla silničního provozu. Ta jim v rámci dopravně preventivního projektu ,,Nepozornost zabíjí“ ve spolupráci s policisty připomínal právě pan Polách. Jako bonus řidičům věnoval reflexní vestu a pár rad s sebou.

V rámci dopravní akce bylo na Benešovsku v pohotovosti přes 40 policistů. Během pátku a soboty zkontrolovali přes 440 vozidel. Celkem u kontrolovaných řidičů zjistili 93 přestupků. Nejčastěji se hříšníci dopouštěli překročení nejvyšší povolené rychlosti. 25 osob za volantem porušilo zákonem stanovenou rychlost. Druhým nejčastějším prohřeškem řidičů bylo nepoužití bezpečnostních pásů. Během jízdy nebylo připoutáno 11 řidičů. U jednoho řidiče byla zjištěna přítomnost alkoholu. Co se týká nevyhovujícího stavu vozidla, tak za tento přestupek policisté uložili 8 pokut. Je nutné si před jízdou zkontrolovat stav svého vozidla, abychom při jízdě neohrozili sami sebe a ostatní účastníky silničního provozu.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
PČR Benešov
4. července 2018
 

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1

Foto č. 1 

Detailní náhled

Foto č. 2

Foto č. 2 

Detailní náhled

Foto č. 3

Foto č. 3 

Detailní náhled

Foto č. 4

Foto č. 4 

Detailní náhled

Foto č. 5

Foto č. 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem