Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V paneláku vyráběl pervitin

MOST - Prý pro sebe, policie zajistila předměty k výrobě; Okradl příbuznou; Data známé zneužila. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 35letého muže z obce na Litvínovsku. Ten měl v panelovém domě na sídlišti Liščí vrch v Mostě v listopadu vyrobit nejméně v 10 případech nejméně pět gramů psychotropní látky metamfetaminu. Kriminalisté v bytě minulý měsíc zajistili předměty, u kterých je podezření, že sloužily k výrobě drogy. Zajištěné věci budou odeslány na odbor kriminalistické techniky k provedení odborné expertizy. Muž je stíhán na svobodě.

Přespal u příbuzné a okradl ji
Mladý muž ve věku 20 let z Mostu má na svědomí krádež peněz u své příbuzné v Mostě  Té se měl dopustit  v době, kdy byl na návštěvě a přespal tam. Ráno pak v nestřeženém okamžiku odcizil v pokoji finanční hotovost, která nepřesáhla částku šest tisíc korun. Policie mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Jak s odcizenými penězi naložil, policistům neuvedl.

Zneužila data své známé
Podnikavost na hraně zákona realizovala 24letá žena z Mostu, kterou nyní vyšetřovatel mostecké policie obvinil z podvodu. Žena měla v letošním roce využít osobních údajů své známé, které měla pro jiné účely a to v úmyslu sebe obohatit. Uzavřela na její osobu smlouvu na úvěry na částku 80 tisíc korun, které si však musela nechat zaslat na účet známé. Tu ještě před tím požádala o souhlas, že se jedná o provize z podnikání a nechce, by to věděl její partner. Úvěr jí byl schválen a peníze jí známá ze svého účtu předala ve dvou částkách po 40 000 korunách. Jenže poté podvod vyšel najevo, když společnost začala po známé urgovat splátky úvěru. Hmotná škoda tak vznikla této společnosti. Za tento podvod ženě hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Policie v noci kontrolovala, zda řidiči nejsou pod vlivem návykových látek
Na silnicích mosteckého regionu proběhla o víkendu krajská dopravní akce, která byla zaměřena na kontrolu užívání návykových látek a alkoholu řidiči motorových vozidel. Hlídky během noci zastavily a zkontrolovaly 17 vozidel a odhalily 4 dopravní přestupky, za které řidičům uložily pokuty v příkazním řízení. Jeden motorista byl pod vlivem návykových látek, u dvou vozů byl zjištěn nevyhovující technický stav a jedna osoba byla v pátrání.

Nprap. Ludmila Světláková

Most 4. prosince 2017

vytisknout  e-mailem