Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V opilosti vyhrožoval střelbou

ZLÍNSKO: Skončil ve vazbě. 

O uvalení vazby na devětadvacetiletého muže z obce na Zlínsku rozhodl včera soudce Okresního soudu ve Zlíně, protože v několika případech, vždy pod vlivem alkoholu, volal bezdůvodně na linku tísňového volání policie se smyšleným oznámením, v němž vyhrožoval střelbou. Kriminalisté muže obvinili z trestných činů šíření poplašné zprávy a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, ve věznici by mohl strávit až tři roky.

V uplynulých měsících muž prostřednictvím linky 158 vyhrožoval vystřílením blízké školy a školky, o pár dní později sdělil podobnou myšlenku náhodným kolemjdoucím. Kriminalisté muže tehdy obvinili a při následném soudním jednání mu soudce okresního soudu uložil předběžné opatření spočívající v zákazu požívání alkoholických nápojů. Muž ovšem zákaz nerespektoval a začátkem května, vždy po konzumaci alkoholu dál pokračoval ve výhrůžných telefonátech. Celkem má od začátku roku na svědomí 6 skutků.

Jeho jednání si ve všech případech vyžádala bezdůvodné zákroky policistů kvůli šíření lživých poplašných zpráv. Po vystřízlivění se ke svému jednání přiznal a vysvětlil ho vlastním pobavením. Množství alkoholu se u něj po jednotlivých skutcích pohybovalo od 2,4 promile do 4,08 promile alkoholu.

Kriminalisté muže po jeho posledním skutku zadrželi v pondělí v místě jeho bydliště a převezli ho do policejní cely, odkud po nutných úkonech trestního řízení a soudním jednání putoval ve středu rovnou do vazební věznice. V rejstříku trestů má 3 záznamy za násilnou trestnou činnost.

  

9. května 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem