Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

V obci přes 150, mimo 170

CHRUDIMSKO - Jak je z našeho zpravodajství vidět, v poslední době se nám snažilo několik řidičů ujet. Tentokrát tak jednal i sedmadvacetiletý muž, který zahlédl majáky policejního vozidla v Bořicích na Chrudimsku. Místo aby na znamení hlídky zastavil, přidal plyn, do obce vjel téměř 160 kilometrovou rychlostí, mimo i 170. 

Jeho cesta vedla na Hrochův Týnec, dále přes Přestavlky, Rosice u Chrasti až do Chrasti. Zastavil u hřbitova, vyběhl z vozu a utíkal po svých. Moc sil asi neměl, policisté z chrudimského obvodního oddělení byli rychlejší. Dopadli ho a zajistili. Řidič se přiznal, že stále nemá řidičský průkaz a podrobil se testu na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní.

V autě nebyl sám, spolujezdec prý nevěděl, že hrozilo ovlivnění drogami, ani že nevlastní řidičský průkaz. Stejná otázka padla i k majiteli vozidla, kterým je otec ujíždějícího řidiče. I on tvrdí, že neměl tušení o tom, že jeho syn nevlastni řidičské oprávnění a přiznal, že auto mu zapůjčil k dlouhodobému užívání.

Za jízdu v době zákazu řízení čelí obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, k tomu si „připsal“ i ohrožení pod vlivem omamné a psychotropní látky, za což mu hrozí dvouleté vězení.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
14. února 2020

vytisknout  e-mailem